همه چیز درباره خشم

خشم نوعی احساس است و مدیریت خشم نیز تلاش برای کنترل این احساس است. پس به‌نظر نمی‌رسد که این کار بیهوده باشد.

همه چیز درباره خشم

خشم نوعی احساس است و مدیریت خشم نیز تلاش برای کنترل این احساس است. پس به‌نظر نمی‌رسد که این کار بیهوده باشد.

تاثیر تغذیه بر خشم

شنبه, ۳ اسفند ۱۳۹۸، ۰۳:۴۷ ب.ظ

پرخاشگری نه تنها علت روانی یا اجتماعی و خانوادگی می تواند داشته باشد بلکه احتمال دارد که از تغذیه نادرست نیز ایجاد شده باشد که در این صورت حداقل کاری که می توانیم برای کاهش خشم و پرخاشگری خود و کودکان مان انجام دهیم این است که به تغذیه درست و اصولی روی بیاوریم .
در زیر به چند نکته در ارتباط تغذیه با خشم و پرخاشگری اشاره شده است که می تواند مفید باشد.
1-رابطه تغذیه با شیر مادر و کاهش پرخاشگری و اضطراب در کودکان چیزی است که در مطالعات متعدد به اثبات  رسیده است و به عکس کودکانی که با شیر مادر تعذیه نشده اند و یا دریافت ناکافی از آن داشته اند بیشتر دچار اختلال فوق میباشند و قطعا باید علت رادر تاثیر ترکیبات بیولوژیک موجود در شیر مادر دانست که سبب بهبود سلامت روان کودکان می گردد.

2- افت قند خون میتواند اضطراب و پرخاشگری را سبب شود زیرا قند در بدن تبدیل به ترکیباتی بنام ” اپیات” میشود که  نقش آرام بخش و کاهش اضطراب و استرس را دارد و کمبود آن ها می تواند عامل پرخاشگری و اضطراب شود.

3- ویتامین B1(تیامین) و ویتامین B6 (پیریدوکسین ) با توجه به نقشی که در بهبود عملکرد سیستم عصبی دارند،کمبود آن ها میتواندگیجی،ضعف عضلات، تشنج، بیقراری و پرخاشگری را سبب شود.B1 در غلات،جگر و …. و B66 در انواع گوشت ها،غلات،سیب زمینی،موز…..به وفور یافت میشود.

4- ویتامین B9 (اسید فولیک) و B12(کوبالامین) نیز نقش ویژه ای در ساخت سلول های خونی و نیز در ساخت میانجی  های عصبی ( موادیکه باعث انتقال پیام های عصبی در اعصاب میشوند )دارند. طبیعی است که کمبود این دو نیز عوارص خاص خود مانند افسردگی، پرخاشگری، عصبانیت و تحریک پذیری را بدنبال داشته باشد.

اسید فولیک در سبزی ها و جگر و B12 در انواع غذاهای حیوانی (گوشت، ماهی، جگر، شیر، تخم مرغ و …* یافت می شود و مصرف مقدار کافی از آن قطعا در بهبود وضعیت روحی و ثبات آن اثر شگفت انگیزی دارد.

5- مواد معدنی از قبیل آهن، روی، مس، سلنیوم نیز نقش مهمی در بهبود کیفیت عملکرد بخش های مختلف بدن من جمله  سیستم عصبی دارند و کمبود آنها حالاتی مانند عصبانیت، پرخاشگری، تحریک پذیری و تشدید آلزایمر را سبب می شود.

کمبود آهن سبب کم خونی فقر آهن نیز می شود که خود، خون رسانی ناقص به بافت ها من جمله مغز را بدنبال دارد و پرخاشگری جزء اولین تظاهرات این نوع کم خونی است و پس از درمان نیز، جزء اولین تظاهراتی است که بهبودی پیدا میکند. آهن را در منابع غذایی مختلف مانند: جگر، گوشت قرمز، مرغ، ماهی، حبوبات و … میتوان یافت. مصرف آن همراه ویتامین C باعث جذب بهتر آن و مصرف چای همراه غذاهای حاوی آن، کاهش جذب آهن را سبب می شود.

روی، سلنیوم و مس نیز در انواع غذاهای حیوانی یافت می شود.

6- اکسیدانها از عوامل مخربی هستند که بر انواع بافت های بدن اثر سوء دارند و علاوه بر تخریب بافتی و اختلال در عملکرد آن ها گاه میتوانند عوارض غیر قابل جبرانی مانند سرطان ها را بدنبال داشته باشند. در مقابل، آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که باعث مهار و از بین بردن و خنثی کردن اثر اکسیدان ها می شوند. ویتامین ها نقش آنتی اکسیدانی مؤثری در بدن دارند و از میان آنها ویتامین Eو C از جمله قوی ترین آن ها بشمار می آیند که نقش مؤثر و جدی در حفظ سلامت انواع سلول های بدن از جمله سلول های عصبی دارند وقطعا کمبود آن ها باعث عوارض غیر قابل جبرانی در بدن منجمله بافت های عصبی می شود که به نوبه خود تظاهرات مختلفی از جمله بیقراری، بی حوصلگی، پرخاشگری، عصبانیت،تحریک پذیری و … را بدنبال دارد. ویتامین CC در انواع میوه ها و سبزی ها (فلفل، مرکبات، گوجه فرنگی، کلم بروکلی و …) و ویتامین EE نیز عمدتا در روغن های گیاهی وجود داد.

7- کافئین ، باعث بی‌خوابی‌های شبانه، کج خلقی و پرخاشگری می‌شود. شاید علت این پرخاشگری‌ها بیش از هر چیزی  مربوط به کاهش مقدار خواب در اثر مصرف کافئین زیاد باشد.

8- چربی‌های اشباع شده، سلامت قلب را به خطر می‌اندازند، باعث افزایش احتمال ابتلا به افسردگی و پرخاشگری نیز می‌شوند.

9- چای جینسینگ ، جینسنگ از دیرباز در کاهش استرس و نگرانی‌ها و اضطراب‌های شدید مؤثر بوده است.

10 – قلوه ، قلوه حاوی مقدار زیادی فسفاتیدیل سرین است که تأثیر زیادی در کاهش استرس و رفع عصبانیت دارد و  موجب کاهش استرس و بهبود خلق و خو می‌شود.

11-  اُمگا ۳ ، مطالعات نشان می دهد که مصرف اسیدهای چرب اُمگا ۳ که معمولا در روغن ماهی دیده می شود، باعث کاهش مشکلات رفتاری ضداجتماعی و پرخاشگرانه کودکان خواهد شد.

ماهی های روغنی آب های سرد مانند قزل آلا، شاه ماهی و ساردین نیز سرشار از اسیدهای چرب اُمگا ۳ هستند.

دکتر جیانگ هونگ لیو ، استادیار دانشکده پرستاری دانشگاه پنسیلوانیا، در این باره می گوید: تغذیه یکی از عوامل محافظتی برای کاهش مشکلات رفتاری و اجتماعی کودکان محسوب می شود. ما شاهد بوده ایم که وضعیت ضعیف تغذیه در رفتارهای ضداجتماعی، پرخاشگرانه و حتی مجرمانه کودکان موثر بوده است.

در این پژوهش به صد کودک در رده سنی ۸ تا ۱۶ سال روزانه یک بار ماده غذایی حاوی یک گرم اُمگا ۳ به مدت ۶ ماه داده شد. در کنار این گروه، به ۱۰۰ کودک دیگر در همین زمان ماده غذایی مذکور فاقد مکمل اُمگا ۳ داده شد.

محققان با کمک توضیحات والدین آنها به بررسی و ارزیابی رفتارهای برونگرایانه این کودکان از قبیل رفتار پرخاشگرانه و ضداجتماعی، خشونت و میل به دعوا کردن و دروغ گفتن و همچنین رفتارهای درون گرایانه همچون افسردگی و اضطراب پرداختند

پس از ۶ ماه در هر دو بخش رفتارهای برون گرایانه و درون گرایانه هر دو گروه، بهبود حاصل شده بود. اما نکته جالب تاثیر این روند در یک سال بوده است.

پژوهش ها نشان دادند که در گروه اول مصرف کننده امگا ۳، پس از یک سال بهبود قابل توجهی در رفتارهای برون گرایانه و درون گرایانه شان مشاهده شده بطوریکه ۴۲ درصد بهبود در رفتارهای برون گرایانه و ۶۲ درصد بهبود در رفتارهای درون گرایانه آنها به وجود آمد.

منبع:جام جم

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۸/۱۲/۰۳
پریسا قره تپه

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی